Contact


(+4)021.232.39.20

r.decubleoctagon.com.ro

Str. Smaranda Braescu , nr. 20P, sector 1, Bucuresti
Contact

Reconstruirea Irakului

Razboiul din Irak, derulat pe o perioada lunga de timp, a afectat extensiv economia, blocand activitatea in majoritatea sectoarelor. In prezent Irakul are nevoie de dezvoltare in aproape toate domeniile, la peste 10 ani de la finalizarea razboiului. O tara in care gramezile de gunoi si cladirile incomplete pot fi intalnite la tot pasul, are nevoie de investii majore si de activitate intensa pentru reconstructie.

O serie de proiecte de infrastructura si imobiliare, de dimensiuni mari, au fost lansate atat de stat, cat si de companii private, spre contractare, iar o combinatie de mai multi factori economici, politici si sociali face Irakul o destinatie favorabila pentru afaceri si pentru investitii. Bugetul guvernului irakian pe 2013 evidentiaza concentrarea pe investii in infrastructura rutiera si in constructia de locuinte.

Irakul este cu atat mai atragator pentru companiile interesate de extinderea pe plan extern, cu cat legile in vigoare permit investitorilor straini sa detina firme integral, in toate sectoarele, cu exceptia afacerilor din domeniul petrolier si din domeniul extractiei de minerale, in care este obligatoriu un parteneriat intre o companie straina si o companie irakiana. De asemenea, cetatenii straini au dreptul acum sa detina pamant pentru constructia de proiecte rezidentiale. Companiile straine pot, de asemenea, sa realizeze parteneriate public- private cu statul, in prezent.

O alta facilitate legislativa importanta, atractiva pentru investitori, scuteste companiile straine de plata impozitului, pe o perioada de pana la 10 ani si de plata taxelor de import, pe o perioada de trei ani. 

Irakul, care detine a treia cea mai mare rezerva de petrol din lume, face eforturi pentru valorificarea acestor resurse si directionarea investitiilor catre procesul de reconstructie. Guvernul irakian a deschis in mod constant piata, pentru a atrage investitii externe si parteneriate, in domeniile: constructii de locuinte,  infrastructura, manufactura industriala, agricultura, procesarea alimentelor, servicii financiare si turism.

Pe masura ce economia nationala isi revine, cererea de locuinte, cauzata de deficitul mare de la finalul secolului al XX-lea, creste si solicita investitii semnificative in proiecte de dezvoltare. Reconstruirea drumurilor in Irak este vital pentru companiile straine, care trebuie sa transporte echipamente si marfa, in mod constant. 

In 2011 OCTAGON a hotarat sa isi foloseasca experienta si cunostintele in domeniul constructiilor, acumulate in executia de proiecte in Romania si in strainatate, pentru a se implica in procesul de reconstructie a Irak-ului. Am inceput cu deschiderea unei sucursale in Bagdad, Irak si suntem deja implicati in cateva proiecte de infrastructura.