Contact


(+4)021.232.39.20

r.decubleoctagon.com.ro

Str. Smaranda Braescu , nr. 20P, sector 1, Bucuresti
Contact

Pe langa departamentul de constructii geotehnice, o parte semnificativa a resurselor umane a fost investita in expansiunea departamentului de lucrari civile si in cresterea capacitatii de a executa lucrari structurale. Dupa finalizarea a numeroase proiecte in acest domeniu, OCTAGON detine resurse solide si o echipa experimentata, pregatita sa faca fata celor mai exigente cerinte ale clientilor.

Departamentul de lucrari civile ofera o gama larga de servicii.

ANTREPRIZA GENERALA

Contractul de antrepriza generala este un contract care se incheie intre un antreprenor general si un client. Conform contractului, antreprenorul isi asuma responsabilitatea pentru furnizarea tuturor materialelor, a fortei de munca, a echipamentelor si a serviciilor necesare pentru constructia proiectului, obtinerea autorizatiilor de constructie si dirijarea pesonalului si a activitatii pe santier, astfel incat proiectul sa fie livrat in termenul si in bugetul stabilit.  

Un antreprenor general contracteaza la randul sau subcontractori pentru lucrarile pentru executia carora nu detine experienta sau resursele necesare. Antrepriza generala este intalnita frecvent in practica de constructii.

STRUCTURI DE BETON

Betonul este cel mai maleabil material de constructie si are capacitatea de a lua forma oricarei constructii. Comparativ cu constructiile realizate din alte materiale, precum lemnul, structurile din beton au o durata de viata mai lunga.

Caracteristica principal a betonului consta in faptul ca este rezistent la compresiune, iar pentru a putea prelua si efortul de intindere se armeaza cu otel, obtinandu-se betonul armat. O structura din beton armat poate rezista celor mai dure conditii climaterice si calamitatilor precum cutremurele, uraganele, inundatiile si tornadele.

Proiecte in cadrul carora OCTAGON a realizat structuri din beton:

  • Cladire de birouri Delea Noua;
  • Complex rezidential  Maresal Averescu 159;
  • Olympia Tower;
  • Centrala de cogenerare cu ciclu combinat 867 MW OMV- Petrom.
RESTAURARI SI CONSOLIDARI

Cladirile istorice si de patrimoniu sunt restaurate si conservate pentru generatiile viitoare, din mai multe motive. Unul dintre aceste motive este dorinta proprietarului de a locui intr-un un spatiu incarcat cu semnificatii istorice.

Procesul de restaurare include acele lucrari prin care o cladire este adaptata uzului contemporan, pastrand in acelasi timp valoarea sa istorica.

Restaurarea este un proces complex, care necesita atentie sporita pentru detalii si presupune: identificarea, retinerea, conservarea si protejarea materialelor si trasaturilor, din perioada in care cladirea a fost construita. De asemenea, prin restaurare sunt reparate sau inlocuite trasaturile sau materialele deteriorate, cu scopul de a aduce o cladire intr-o stare cat mai buna.

Printre proiectele de restaurare si renovare executate de OCTAGON se numara:

  • Centrul de cultura si birouri Calea Rahovei- Bucuresti;
  • Vila de patrimoniu Str. Thomas Masaryk Nr.34.