Contact


(+4)021.232.39.20

r.decubleoctagon.com.ro

Str. Smaranda Braescu , nr. 20P, sector 1, Bucuresti
Contact
Comunicate de presa

Octagon sarbatoreste 10 ani de succes in constructii cu o noua identitate vizuala

Bucuresti: Provocari, oportunitati, proiecte din toate segmentele pietei constructiilor executate in cinci tari din lume si o echipa careia i s-au alaturat in fiecare an noi profesionisti: asa suna reteta succesului descoperita si aplicata de compania de constructii Octagon Contracting & Engineering. Compania sarbatoreste 10 ani in constructii cu o identitate vizuala improspatata. Noul logo simbolizeaza maturizarea companiei intr-un deceniu de activitate in constructii si reflecta valorile si obiectivele pentru urmatorii ani.

Conexiunea vizuala dintre “octagon”-  simbolul companiei restilizat, culorile portocaliu, alb, gri si negru si denumirea “ Octagon Contracting & Engineering” denota cresterea companiei prin diversificarea portofoliului de proiecte si servicii si evidentiaza in acelasi timp individualitatea si unicitatea pe piata constructiilor.

“Acum 10 ani am lansat OCTAGON CONTRACTING & ENGINEERING cu scopul de a crea o companie de succes si a atrage cei mai competenti specialisti din domeniul constructiilor. A fost un deceniu extraordinar cu multe realizari si am reusit sa atingem tintele pe care ni le-am propus. Noua identitate vizuala marcheaza inceputul unei noi ere in constructii pentru OCTAGON si vorbeste despre forta pe care am dobandit-o intr-un deceniu de activitate, intr-un domeniu cu multe obstacole si transformari bruste. Am evoluat de la statutul de subantreprenor specializat in executia de lucrari geotehnice la cel de antreprenor general pentru proiecte de anvergura, ne-am extins in Irak unde avem contracte in derulare si am reusit sa castigam experienta in toate segmentele pietei constructiilor. Intotdeauna am cautat metode noi, mai eficiente de constructie si in felul acesta am creat parteneriate solide cu clientii nostri. Sunt mandru sa conduc o echipa de specialisti dedicati care se straduiesc zilnic sa atinga excelenta in constructii.” a spus dl. Alexandros Ignatiadis, CEO Octagon Contracting & Engineering.

10 realizari marcante

 • In 2015 Octagon are un portofoliu de proiecte in valoare de 24 mil. Euro.
 • Compania si-a dezvoltat echipa de la 50 de angajati in 2005 la aproape 200 in prezent.
 • Octagon a contractat proiecte majore pe piata constructiilor, precum: complexul de birouri Hermes Business Campus (Blvd Dimitrie Pompeiu Nr. 5- 7 Bucuresti), centrala de cogenerare cu ciclu combinat 867 MW OMV- Petrom (Brazi), cladirea de birouri Sky Tower (Calea Floreasca- Bucuresti), complexul de birouri Green Court Bucharest (Str. Gara Herastrau- Bucuresti), pasajul subteran de la Piata Presei Libere.
 • Din 2015 compania lucreaza cu unul dintre cele mai active fonduri de investitii din Romania: NEPI Invest pentru care executa lucrari geotehnice in cadrul proiectului de retail City Park Constanta.
 • Octagon si-a inceput activitatea ca subantreprenor de constructii geotehnice, a evoluat pana la statutul de antreprenor general, iar in prezent executa proiecte din sectoare cat mai variate: birouri, mall-uri, rezidentiale, industriale/centrale electrice, renovari cladiri istorice, infrastructura rutiera etc.
 • Octagon a fost antreprenor de lucrari geotehnice pentru cea mai inalta cladire din Romania- Sky Tower si a realizat premiere in executia fundatiilor speciale in Romania : cea mai adinca excavatie pentru o bareta (50m), cel mai mare diametru pentru un pilot (2.000 mm), cel mai adanc foraj pentru un pilot (48m), grosime maxima pentru un perete mulat (1000 mm).
 • Primele proiecte executate au fost in Romania, insa pe parcurs Octagon a executat lucrari si pe piata international, in Bulgaria, Turcia si Grecia.
 • In 2011 Octagon s-a extins cu un nou birou in Irak, iar in prezent are proiecte in derulare in Badgad si Basra.
 • Tot in 2011 compania a achizitionat baza de aprovizionare Comat Electro, printr-o investitie in valoare de 2 mil. Euro.
 • Octagon si- a extins parcul de utilaje pe care il detine cu utilaje noi.
Bilantul OCTAGON pe 2014: Proiecte de 8 mil. euro intr- un an marcat de austeritate investitionala si competitivitate scazuta
 •  Proiecte majore: Hermes Business Campus, Green Court Bucharest, Pasaj Subteran Piata Presei Libere
 • Locatii: Bucuresti, Craiova, Slobozia, Arad si Deva
 • Segmente: birouri si infrastructura

Bucuresti: Proiecte noi in valoare totala de 8,1 milioane euro, in Bucuresti, Craiova, Slobozia, Arad si Deva, focus pe infrastructura si contractarea celei de a doua faze dintr-un proiect major de birouri din Romania: Hermes Business Campus, asa arata bilantul pe 2014 al companiei OCTAGON CONTRACTING & ENGINEERING. Compania de constructii a valorificat la maxim oportunitatile oferite de efervescenta pietei de birouri si a reusit sa castige trei proiecte noi de infrastructura, intr-o perioada sumbra pentru acest sector.

 “In 2013 si 2014 am fost antrenati puternic in efervescenta din piata birourilor, devenind antreprenori pentru proiecte majore precum Green Court Bucharest si Hermes Business Campus. In plus nu ne-am lasat dominati de atmosfera sumbra din piata de infrastructa, veriga slaba a pietei constructiilor in 2014 si am reusit sa contractam trei proiecte noi. Bilantul nostru pe anul precedent este pozitiv, in ciuda faptului ca a fost un an marcat de austeritate investitionala si competitivitate scazuta.” a declarat dl. Alexandros Ignatiadis, co- fondator si actionar OCTAGON CONTRACTING & ENGINEERING.

Proiectul cu cea mai mare valoare demarat de OCTAGON in 2014 a fost a doua faza a complexului de birouri Hermes Business Campus- corp C. OCTAGON a executat lucrarile de infrastructura, constand in pereti mulati D 800, piloti forati D 1,000 si D 1,500, radier si grinda de coronament. Compania executa in prezent suprastructura cladirii. Tot OCTAGON  a construit si prima cladire a complexului- corp B, livrata in iulie 2013.

Un proiect de infrastructura major la nivel national, in care OCTAGON este implicat din 2014, este Pasajul Subteran de la Piata Presei Libere. OCTAGON este antreprenor de constructii geotehnice si executa pereti mulati. Pasajul va avea o lungime de 550 de metri şi doua iesiri: spre Şoseaua Kiseleff si spre Bulevardul Mărăşti si va permite subtraversarea zonei pe orice direcţie.

Anul trecut OCTAGON  a executat lucrari geotehnice constand in piloti forati si sprijiniri cu palplanse pentru pasajul peste calea ferata km 5+ 343 in Craiova si a realizat piloti forati pentru Autostrada A 1 Nadlac- Arad, lot 1.

Alte doua proiecte de infrastructura incepute de OCTAGON in 2014, care continua si in prezent, constau in executatia de piloti de fundare pentru sectoarele A,B,C si D ale Autostrazii Lugoj- Deva, lot 2 si realizarea de piloti forati si sprijiniri cu palplanse la pasaj peste calea ferata km 5+ 343 in Craiova.

Anul 2014 a fost marcat si de livrarea a doua proiecte de birouri de anvergura. Dupa ce in 2013  a construit prima cladire din cadrul complexului Green Court Bucharest (Str. Gara Herastrau), OCTAGON  a finalizat anul trecut lucrarile de structura la cladirea corp B din cadrul aceluiasi complex. Green Court Bucharest- un concept de birouri pentru constructia caruia se vor utiliza tehnologii “verzi” pentru cresterea eficientei energetice- este primul proiect al companiei suedeze Skanksa in Romania si va include trei cladiri cu o suprafata totala de 52.000 mp.

OCTAGON   a livrat cu sucess si proiectul de birouri PC Business Center, situat pe Sos. Bucuresti- Ploiesti Nr. 7- 9 A, in apropierea Primariei Sectorului 1. Compania a preluat proiectul in toamna anului 2013, in calitate de antreprenor de specialitate si a executat lucrarile de fundatii speciale si infrastructura. Contractul a fost suplimentat ulterior cu executia lucrarilor de suprastructura. Cladirea are doua etaje subterane, parter si sase etaje supraterane.

Despre OCTAGON:

OCTAGON CONTRACTING & ENGINEERING (www.octagon.com.ro ) este o companie fondata in 2005, cu sediul central in Bucuresti si o sucursala in Bagdad (Irak).  Cu o cifra de afaceri de 19,6 milioane de euro in 2013, proiecte de anvergura in Romania, Irak, Grecia, Turcia si Bulgaria, OCTAGON este unul dintre principalii jucatori din domeniul constructiilor civile si geotehnice din Romania.

Printre lucrarile de referinta executate de OCTAGON in Romania se numara: complexul de birouri Green Court Bucharest (Str. Gara Herastrau- Bucuresti), cea mai inalta cladire de birouri din Bucuresti Sky Tower (Blvd. Barbu Vacarescu), cladirea de birouri Olympia Tower (Blvd. Decebal- Bucuresti) si Centrala Electrica cu Ciclu Combinat 867 MW OMV- Petrom (Brazi- Prahova).

OCTAGON desemnat subantreprenor general al cladirii PC Business Center din N Capitalei
 • Valoarea contractului: 2 mil. Euro
 •  Cladire de birouri situata pe Sos. Bucuresti- Ploiesti
 •  Regim de inaltime: 2S+ 9 E

Bucuresti, 14 august 2014: Compania OCTAGON CONTRACTING & ENGINEERING, specializata in constructii civile si geotehnice, a devenit  subantreprenor general pentru un proiect de birouri din N capitalei: PC Business Center. Lucrarile de constructie executate au o valoare de aproximativ 2 milioane de Euro.

PC Business Center este situat pe Sos. Bucuresti- Ploiesti, Nr. 7-9. Cladirea are doua etaje subterane si 9 etaje supraterante si este localizata in aproprierea Primariei Sectorului 1. Dezvoltatorul si antreprenorul general este Iridex Group Import Export.

OCTAGON a preluat proiectul in toamna anului 2013, in calitate de antreprenor de specialitate si a executat lucrarile de fundatii speciale si infrastructura: pereti mulati D 600, piloti forati D 620, grinda de coronament, excavatie si sprijiniri metalice, sistem de epuisment, radier S2, S1, hidroizolare subsol si bazin de apa. Lucrarile au fost finalizate in mai 2014.

Contractul a fost suplimentat cu executia lucrarilor de suprastructura, OCTAGON devenind subantreprenor general la PC Business Center. Constructia a ajuns la nivelul 3 al cladirii. Acesta este unul dintre cele trei proiecte de birouri majore, construite de OCTAGON in Bucuresti, in intervalul 2013- 2014, alaturi de Green Court Bucharest (Str. Gara Herastrau Nr. 2- 4) si Hermes Business Campus (Blvd. Dimitrie Pompeiu Nr. 7- 9).

“Desi potrivit statisticilor 2013 a fost un an mai slab pentru piata constructiilor decat anul anterior, 2013 si 2014 au fost ani de crestere intensa pentru OCTAGON, marcati de contractarea unor proiecte majore, in special pe segmentele de birouri si infrastructura. PC Business Center este o noua oportunitate de a demonstra capacitatea noastra de a executa toate lucrarile incluse intr-un proiect: fundatii speciale, infrastructura si suprastructura.”  a declarat Alexandros Ignatiadis, co- fondator si actionar OCTAGON CONTRACTING & ENGINEERING.

OCTAGON CONTRACTING & ENGINEERING (www.octagon.com.ro ) este o companie fondata in 2005, cu sediul central in Bucuresti si o sucursala in Bagdad (Irak).  Cu o cifra de afaceri de 19,6 milioane de euro in 2013, proiecte de anvergura in Romania, Irak, Grecia, Turcia si Bulgaria, OCTAGON este unul dintre principalii jucatori din domeniul constructiilor civile si geotehnice din Romania.

Printre lucrarile de referinta executate de OCTAGON in Romania se numara: complexul de birouri Green Court Bucharest (Str. Gara Herastrau- Bucuresti), cea mai inalta cladire de birouri din Bucuresti Sky Tower (Blvd. Barbu Vacarescu), cladirea de birouri Olympia Tower (Blvd. Decebal- Bucuresti) si Centrala Electrica cu Ciclu Combinat 867 MW OMV- Petrom (Brazi- Prahova).

 

Contact

OCTAGON CONTRACTING & ENGINEERING

Corina Ilie

Specialist Relatii Publice

Tel: (+40) 769 249 286

E-mail: c.ilie@octagon.com.ro

 

 

OCTAGON A DEMARAT PROIECTE DE INFRASTRUCTURA IN VALOARE DE APROXIMATIV 3 MIL EURO IN 2014
 • Patru contracte de infrastructura rutiera
 •  Lucrari geotehnice
 • Locatii: Bucuresti, Craiova, Slobozia, Deva- Lugoj

Bucuresti, 10 septembrie 2014: Compania OCTAGON CONTRACTING & ENGINEERING, unul dintre principalii jucatori specializati in constructii  geotehnice si civiledin Romania,  a castigat  proiecte de infrastructura rutiera in valoare de aproximativ 3 mil. de euro, in 2014.

“Chiar daca infrastructura nu reprezinta un segment prioritar pentru investitii publice anul acesta, iar piata nu se afla intr-o perioada dinamica, avem patru proiecte noi in derulare si continuam lucrarile la reabilitarea liniei de cale ferata Brasov- Simeria, proiect demarat in 2012.  Perspectivele pentru domeniul infrastructurii sunt insa pozitive. Inevitabil, dupa 4 ani de stagnare, infrastructura va fi motorul de dezvoltare a pietei constructiilor.” a declarat dl. Alexandros Ignatiadis, co- fondator si actionar OCTAGON CONTRACTING & ENGINEERING.

OCTAGON este antreprenor de constructii geotehnice la unul dintre cele mai importante proiecte de infrastructura din Bucuresti:”Pasajul rutier subteran de la Piata Presei”, unde executa pereti mulati. Pasajul va avea o lungime de 550 de metri şi doua iesiri. Una dintre ieşiri va fi spre Şoseaua Kiseleff, iar cea de-a doua ieşire va fi către Bulevardul Mărăşti si va permite subtraversarea zonei pe orice direcţie, urmând să facă legătura dintre transportul public de suprafaţă, respectiv linia de tramvai şi liniile de autobuze, cu staţia viitoarei Magistrale 6 de metrou. Rolul pasajului este de a fluidiza traficul in una dintre cele mai aglomerate zone din capital.

Un alt proiect important aflat in constructie, in cadrul caruia lucreaza OCTAGON, este Autostrada Lugoj – Deva. Compania executa piloti forati pentru sectiunile A, D si E, lot 2. Autostrada va avea o lungime de aproximativ 100 de km la finalizare. Lotul 2 va avea o lungime de 28 km.

OCTAGON executa lucrari de fundare: piloti forati si sprijiniri cu plaplanse la proiectul “Pasaj peste calea ferata km 5 + 343” la Craiova.

Al patrulea proiect demarat de OCTAGON anul acesta este “Reabilitarea functionala a Pietei Revolutiei din Municipiul Slobozia”. Compania face parte din Asocierea ACM4- Romprest- TIAB- OCTAGON si executa lucrari geotehnice: sprijiniri cu palplanse metalice si foraje pentru epuismente, pentru o parcare.

OCTAGON CONTRACTING & ENGINEERING (www.octagon.com.ro ) este o companie fondata in 2005, cu sediul central in Bucuresti si o sucursala in Bagdad (Irak).  Cu o cifra de afaceri de 19,6 milioane de euro in 2013, proiecte de anvergura in Romania, Irak, Grecia, Turcia si Bulgaria, OCTAGON este unul dintre principalii jucatori din domeniul constructiilor civile si geotehnice din Romania.

Printre lucrarile de referinta executate de OCTAGON in Romania se numara: complexul de birouri Green Court Bucharest (Str. Gara Herastrau- Bucuresti), cea mai inalta cladire de birouri din Bucuresti Sky Tower (Blvd. Barbu Vacarescu), cladirea de birouri Olympia Tower (Blvd. Decebal- Bucuresti) si Centrala Electrica cu Ciclu Combinat 867 MW OMV- Petrom (Brazi- Prahova).

 

Contact

OCTAGON CONTRACTING & ENGINEERING

Corina Ilie

Specialist Relatii Publice

Tel: (+40) 769 249 286

E-mail: c.ilie@octagon.com.ro

OCTAGON construieste a doua cladire din complexul Hermes Business Campus
 • Valoarea contractului: 6,2 mil. Euro
 • Hermes Business Campus- complex de birouri situat pe Blvd. Dimitrie Pompeiu Nr. 5-7

Bucuresti, 16 octombrie 2014: Compania OCTAGON CONTRACTING & ENGINEERING, specializata in constructii civile si geotehnice, a inceput constructia cladirii C din cadrul complexului de birouri Hermes Business Campus. Complexul va fi dezvoltat in trei faze, iar aceasta este a doua faza de constructie. Lucrarile realizate de OCTAGON vor avea o valoare totala de 6,2 mil. euro.

OCTAGON va executa infrastructura, constand in pereti mulati D 800, piloti forati D 1,000 si D 1,500, radier, grinda de coronament si suprastructura cladirii C.

“Continuare lucrarilor pentru faza a II-a a complexului Hermes Business Campus ne permite sa folosim experienta acumulata in prima faza  pentru a obtine rezultate si mai bune si contribuie la coerenta proiectului. Constructia cladirii C a demarat in luna septembrie, iar acum suntem in faza de realizare a fundatiilor speciale.” a declarat domnul Alexandros Ignatiadis, co- fondator si actionar OCTAGON CONTRACTING & ENGINEERING.

In iulie 2014 OCTAGON a livrat prima faza a proiectului. Compania a fost antreprenor general pentru cladirea B din cadrul complexului dezvoltat de NGY Properties Investment, sucursala romaneasca a grupului belgian Atenor. Cladirea are o suprafata de 37.000 mp, 4S+8E+etaj tehnic si a fost inchiriata in totalitate.

Hermes Business Campus este prima investitie a Atenor Group in Romania. Lucrarile au demarat la finalul lui 2010, cand OCTAGON a castigat contractul de antrepriza pentru infrastructura, constand in executia de pereti mulati, piloti forati, excavare, si realizarea fundatiilor in sistem top- down si a structurii nivelurilor 4 si 3.

In 2013 OCTAGON a preluat contractul de antrepriza generala de la firma austriaca Alpine si a continuat executia lucrarilor de aramare- betonare suprastructura, arhitectura, instalatii electrice, sanitare si HVAC.

Cladirea B a obtinut certificarea BREEAM cu calificativul excelent pentru suprastructura.

Despre OCTAGON:

OCTAGON CONTRACTING & ENGINEERING (www.octagon.com.ro ) este o companie fondata in 2005, cu sediul central in Bucuresti si o sucursala in Bagdad (Irak).  Cu o cifra de afaceri de 19,6 milioane de euro in 2013, proiecte de anvergura in Romania, Irak, Grecia, Turcia si Bulgaria, OCTAGON este unul dintre principalii jucatori din domeniul constructiilor civile si geotehnice din Romania.

Printre lucrarile de referinta executate de OCTAGON in Romania se numara: complexul de birouri Green Court Bucharest (Str. Gara Herastrau- Bucuresti), cea mai inalta cladire de birouri din Bucuresti Sky Tower (Blvd. Barbu Vacarescu), cladirea de birouri Olympia Tower (Blvd. Decebal- Bucuresti) si Centrala Electrica cu Ciclu Combinat 867 MW OMV- Petrom (Brazi- Prahova).

 

Contact

OCTAGON CONTRACTING & ENGINEERING

Corina Ilie

Specialist Relatii Publice

Tel: (+40) 769 249 286

E-mail: c.ilie@octagon.com.ro

OCTAGON a finalizat lucrarile in valoare de 19 mil. euro la cladirea B din Hermes Business Campus

Bucuresti: Compania OCTAGON CONTRACTING & ENGINEERING, cu o experienta de 9 ani pe piata constructiilor civile si geotehnice, a finalizat lucrarile la unul dintre cele mari proiecte de birouri din Bucuresti: Hermes Business Campus. OCTAGON a fost antreprenor general pentru cladirea B din cadrul complexului dezvoltat de NGY Properties Investment, sucursala romaneasca a grupului belgian Atenor. Cladirea are o suprafata inchiriabila de 18.000 mp si constituie prima faza din dezvoltarea proiectului.

Hermes Business Campus este prima investitie a Atenor Group in Romania. Lucrarile au demarat la finalul lui 2010, cand OCTAGON a castigat contractul de antrepriza pentru infrastructura, constand in executia de pereti mulati, piloti forati, excavare, si realizarea fundatiilor in sistem top- down si a structurii nivelurilor 4 si 3.

In 2012 compania OCTAGON a fost contractata de Alpine Bau pentru a executa lucrarile de armare- betonare suprastructura, in valoare de 3 milioane de euro.

In 2013 OCTAGON a preluat contractul de antrepriza generala de la firma austriaca si a continuat lucrarile la suprastructura: arhitectura, instalatii electrice, sanitare si HVAC.

Complexul Hermes Business Campus, situat in nordul Bucurestiului, pe Blvd. Dimitrie Pompeiu va fi construit in mai multe faze si va avea o suprafata totala de 78.000 mp. Hermes va fi auditat in vederea obtinerii certificarii BREEAM pentru cladirile “verzi”.

Despre OCTAGON:

OCTAGON CONTRACTING & ENGINEERING (www.octagon.com.ro ) este o companie fondata in 2005, cu sediul central in Bucuresti si o sucursala in Bagdad (Irak).  Cu o cifra de afaceri de 19,6 milioane de euro in 2013, proiecte de anvergura in Romania, Irak, Grecia, Turcia si Bulgaria, OCTAGON este unul dintre principalii jucatori din domeniul constructiilor civile si geotehnice din Romania.

Printre lucrarile de referinta executate de OCTAGON in Romania se numara: complexul de birouri Green Court Bucharest (Str. Gara Herastrau- Bucuresti), cea mai inalta cladire de birouri din Bucuresti Sky Tower (Blvd. Barbu Vacarescu), cladirea de birouri Olympia Tower (Blvd. Decebal- Bucuresti) si Centrala Electrica cu Ciclu Combinat 867 MW OMV- Petrom (Brazi- Prahova).

OCTAGON sarbatoreste 8 ani de activitate cu un nou website

Bucuresti, 2 octombrie 2013:  Compania de constructii OCTAGON CONTRACTING & ENGINEERING a lansat un nou webiste, la aniversarea a 8 ani de activitate. Noul webiste este superior celui anterior prin design si functionalitate si reflecta imaginea si identitatea actuala a companiei.

Webiste-ul poate fi accesat la adresa www.octagon.com.ro si cuprinde  informatii detaliate despre istoricul companiei, echipa, certificarile, serviciile si proiectele executate de OCTAGON in Romania, Grecia, Turcia, Bulgaria si Irak. Continutul este accesibil atat pentru vizitatorii romani, cat si pentru cei straini, informatiile fiind disponibile in limbile romana, engleza si araba. Pentru o reprezentare cat mai clara a lucrarilor realizate de OCTAGON, proiectele includ fotografii din toate fazele de executie. Sectiunea “Cariere” include pozitiile disponibile in cadrul companiei, pentru care canditatii pot aplica online.

Noul webiste are un design modern, a fost creat cu ajutorul celei mai noi tehnologii web si poate fi accesat cu usurinta de pe toate dispozitivele conectate la internet: desktop, laptop, tableta, telefon mobil. Webiste-ul a fost creat de Tesseract S.R.L., o companie romaneasca, tanara, in plina dezvoltare.  Serviciile oferite de Tesseract includ dezvoltarea de aplicatii mobile si web, consultanta si implementare SEM (Search Engine Marketing) si SEO(Search Engine Optimization).

OCTAGON CONTRACTING & ENGINEERING este o companie fondata in 2005, care a reusit de-a lungul celor 8 ani de activitate sa isi consolideze pozitia in domeniul constructiilor geotehnice si civile, devenind unul dintre principalii jucatori pe piata din Romania.

In prezent OCTAGON este antreprenor general pentru proiectul de birouri Hermes Business Campus (Bucuresti- Blvd. Dimitrie Pompeiu) si antreprenor de lucrari geotehnice pentru proiectul Green Court Bucharest (Bucuresti- Str. Gara Herastrau).

OCTAGON a executat lucrari de infrastructura, structura si consolidare in cadru unui numar mare de proiecte publice  si private, din toate segmentele sectorului de constructii.  Printre proiectele de anvergura executate in Romania se numara:  cladirile de birouri Floreasa City- Sky Tower (Bucuresti- Blvd. Barbu Vacarescu), Olympia Tower (Bucuresti- Blvd. Decebal),  Cathedral Plaza (Bucuresti- Str. General Berthelot), Centrala de Cogenerare cu Ciclu Combinat 867 MW OMV Petrom, Autostrada Orastie- Sibiu, Autostrada Bucuresti- Brasov. Compania a executat proiecte si in Grecia, Turcia si Bulgaria.

In 2011 OCTAGON si-a extins activitatea pe o noua piata, prin deschiderea unei sucursale in  Bagdad, Irak.  OCTAGON are doua proiecte in executie in Irak: Stadionul Al- Zawraa (Bagdad) si Centrala Electrica 1250 MW Shatt Al Basra (Basra).

OCTAGON a incheiat 2011 pe plus

Profitul OCTAGON a crescut cu 23% in 2011, comparativ cu 2010. OCTAGON a semnat anul trecut contracte noi in valoare de 3 milioane Euro si a derulat afaceri in valoare de 12,5 milioane de Euro.

Bucuresti,  14 februarie 2012: Compania OCTAGON CONTRACTING & ENGINEERING S.A., antreprenor de lucrari de constructii civile si geotehnice, a inregistrat un profit de 581.000 Euro in 2011.  Profitul a crescut cu 23%, comparativ cu 2010, cand valoarea acestuia a fost de 473.000 Euro.

Alexandros Ignatiadis, CEO OCTAGON, declara: “Piata constructiilor din Romania a ramas si in 2011 destul de putin atractiva pentru investitorii privati, dar si pentru stat.  Cu toate acestea, segmentul de birouri si cel de retail au avut o evolutie vizibil ascendenta, in timp ce segmentul rezidential a continuat sa fie afectat de criza. Anul 2011 a fost dinamic pentru infrastructura, un domeniu care va ramane efervescent si in 2012.”

In 2011, OCTAGON a derulat afaceri in valoare de 12,5 milioane de Euro, in calitate de subantreprenor de lucrari geotehnice si de infrastructura. Valoarea contractelor noi semnate de companie, in Romania, a atins 3 milioane de Euro.

Anul 2011 a adus de asemenea, o achizitie importanta pentru OCTAGON si extinderea activitatii pe o piata din Orientul Mijlociu. OCTAGON a investit 2,5 milioane de Euro in achizitia pachetului majoritar de actiuni (58,5%) la baza de aprovizionare cu materiale de constructie, Comat Electro. Baza include 89.000 mp de teren si 20.000 mp de hale industriale.

Tot in 2011 OCTAGON a deschis prima sucursala in strainatate, in Bagdad, Irak, tara in care vizeaza proiecte in special in domeniul infrastructurii.

Despre OCTAGON:

OCTAGON isi desfasoara activitatea in Romania din octombrie 2005. Incepand cu aceasta data OCTAGON a finalizat cu succes numeroase proiecte atat in sectorul privat, cat si in sectorul public, in Romania, Bulgaria, Grecia si Turcia.

OCTAGON a realizat pana in prezent proiecte comerciale atat in domeniul privat cat si proiecte de infrastructura in sectorul public. Printre proiectele in cadrul carora OCTAGON a realizat lucrari speciale geothenice se numara Cathedral Plaza (Str. General Berthelot), Premium Plaza (Str. Dr. Felix), Floreasca City Center- Sky Tower (Blvd. Floreasca) si Hermes Business Campus (Blvd. Dimitrie Pompei).

OCTAGON a semnat un contract de antrepriza de 5 milioane Euro pentru proiectul Hermes Business Campus

Bucuresti, 7 decembrie, 2010: OCTAGON CONTRACTING & ENGINEERING S.A. antreprenor de lucrari de constructii civile si geotehnice, va executa fundatia proiectului de birouri Hermes Business Campus. Proiectul va fi construit in Bucuresti, sector 2, pe Blvd. Dimitrie Pompei 5-7.

OCTAGON a fost desemnat contractor direct pentru realizarea lucrarilor geotehnice in cadrul acestui proiect, de catre beneficiar, dezvoltatorul belgian Atenor Group si va executa fundatia prin excavare in sistem top-down, pentru doua niveluri subterane.  Lucrarile realizate de OCTAGON vor viza constructia peretilor mulati, pilotilor, excavarea, realizarea fundatiilor si a structurii nivelurilor 4 si 3.

Compania a folosit sistemul top- down si pentru realizarea proiectelor de birouri Cathedral Plaza ( Str. General Berthelot), Floreasca City Center- Sky Tower (Blvd. Floreasca), Charles de Gaulle Plaza (Piata Charles de Gaulle) si a hotelului de patru stele Novotel (Calea Victoriei).

OCTAGON a inceput lucrarile in octombrie 2010 si le va finaliza in noiembrie 2011. Valoarea contractului este de 5 milioane de Euro.

Revenirea pe piata constructiilor, fragila in 2011

Piata constructiilor a continuat sa scada in 2010, ca urmare a numarului mic de proiecte imobiliare lansate si a investitiilor reduse realizate atat de sectorul privat, cat si de sectorul public. 2011 ramane un an plin de incertitudini pentru piata constructiilor, influentat de evolutia zonei Euro. Exista perspectiva unei reveniri usoare, sustinuta si de proiectele de infrastructura rutiera scoase la licitatie de Ministerul Transporturilor si Infrastructurii (MTI).

Alexandros Ignatiadis, CEO OCTAGON, declara: “Revenirea pietei constructiilor va fi fragila in 2011, din cauza incertitudinilor din zona Euro. Viitorul firmelor de constructii din regiune este in Africa.”

Despre Hermes Business Campus:

Hermes Business Campus este primul proiect imobiliar dezvoltat de Atenor Group in Romania. Complexul de birouri va avea o suprafata inchiriabila de 78.000 mp si 14 nivele, dintre care patru subterane. Proiectul va fi construit in mai multe faze, prima faza va acoperi 20.000 mp, iar constructia a inceput in iunie 2010. Lucrarile vor fi finalizate in 2012. Investitiile in dezvoltare depasesc 150 millioane Euro.

Despre OCTAGON:

OCTAGON a fost infiintata in Romania in octombrie 2005.  Compania a realizat pana in prezent proiecte comerciale atat in domeiul privat cat si proiecte de infrastructura in sectorul public. Printre proiectele in cadrul carora OCTAGON a realizat lucrari speciale geothenice se numara cladirile de birouri Cathedral Plaza (Str. General Berthelot) si Floreasca City Center- Sky Tower (Blvd. Floreasca), proiecte rezidentiale si industriale. Unul dintre cele mai importante proiecte ale companiei a fost executia lucrarilor civile la centrala electrica OMV Brazi.

Din 2009 OCTAGON executa proiecte in Bulgaria si in Turcia si intentioneaza sa isi continue expansiunea in SE Europei, dar si in Orientul Mijlociu, in tari precum Libia si Irak. In prezent compania are 130 de angajati.

 

 

 

Rezultate financiare iunie 2010

Poveste de succes in plina criza financiara: OCTAGON si-a crescut cifra de afaceri la 7,7 milioane Euro in prima jumatate a anului

Bucuresti, 1 decembrie 2010: OCTAGON CONTRACTING & ENGINEERING S.A., antreprenor de lucrari de constructii civile si geotehnice, a raportat o cifra de afaceri de 7,7 milioane Euro in iunie 2010, de peste doua ori mai mare decat cifra de afaceri inregistrata in iunie 2009, respectiv 3,7 milioane Euro.

Profitul companiei a urcat, de asemenea semnificativ, la 275 mii Euro  fata de 45,2  mii Euro in iunie 2009.

Dl. Alexandros Ignatiadis, CEO OCTAGON, declara: “Restructurarea inteligenta a costurilor si concentrarea echipei pe tinte bine stabilite, ne-au crescut considerabil cifra de afaceri si ne-au adus proiecte noi in prima jumatate a lui 2010, o perioada foarte dificila pentru toti jucatorii de pe piata constructiilor.”

Despre OCTAGON:

OCTAGON a fost infiintata in Romania in octombrie 2005 de catre oamenii de afaceri Alexandros Ignatiadis, care a ocupa functia de director general al companiei DIEKAT si Paschalis Paganias, fost director general al companiei TEMELIODOMI.

OCTAGON a realizat pana in prezent proiecte comerciale atat in domeiul privat cat si proiecte de infrastructura in sectorul public. Printre proiectele in cadrul carora OCTAGON a realizat lucrari speciale geothenice se numara Cathedral Plaza (Str. General Berthelot), Premium Plaza (Str. Dr. Felix) si Floreasca City Center- Sky Tower (Blvd. Floreasca).

Din 2009 OCTAGON si-a extins activitatea in Bulgaria si in Turcia si intentioneaza sa isi continue expansiunea in SE Europei, dar si in Orientul Mijlociu, in tari precum Libia si Irak. In prezent compania are 130 de angajati.