Contact


(+4)021.232.39.20

r.decubleoctagon.com.ro

Str. Smaranda Braescu , nr. 20P, sector 1, Bucuresti
Contact

Istoric

Istoria companiei OCTAGON CONTRACTING & ENGINEERING a început în urmă cu 10 ani. În 2005, o echipă restrânsă dar entuziastă, formată din oameni cu experiență bogată în domeniul construcțiilor, a pus bazele companiei de astăzi. Deschiderea biroului de la București, sediul central al companiei, a coincis cu o perioadă de dezvoltare rapidă a pieței construcțiilor. OCTAGON a avut încă de la început o activitate intensă, materializată într-un număr mare de proiecte de construcții.

2005 - 2007 În primii doi ani de activitate, echipa OCTAGON a dezvoltat primele parteneriate cu clienți care au rămas în portofoliu pe termen lung și s-a concentrat pe consolidarea competențelor de antreprenor de construcții geotehnice ale companiei. Au fost ani de integrare în piață, definire a strategiei și atragere a oportunităților de business.

2007 - 2009 OCTAGON a executat fundația celei mai înalte clădiri din București: Sky Tower (137 m) și cea mai adâncă excavație în sistem top-down din România, în cadrul acestui proiect, în 2009. Complexul rezidențial Alia Apartments și clădirea de birouri Olympia Tower, ambele localizate în București, sunt alte două proiecte de referință pentru care compania a executat lucrări de infrastructură, structură și consolidare în acest interval.

2009 - 2010 După trei ani de experiență în România, OCTAGON a pătruns și pe piață externă contractând proiecte în Turcia, Grecia și Bulgaria.Un imobil rezidențial în Larisa
(Grecia) și centrala cu gaz natural Samsun din Turcia, se află printre proiectele executate de companie în străinătate.

2010 - 2011 OCTAGON a executat lucrări în cadrul unuia dintre cele mai mari proiecte private de generare a electricității din România: Centrala Electrică de Cogenerare cu Ciclu Combinat 867 MW OMV- Petrom Brazi. Consorțiul Metka & GE, dezvoltatorii proiectului a demarat lucrările în 2009.

2011 - 2012 Au fost anii în care OCTAGON a pus în practică un plan care a reprezentat un pas important în strategia de dezvoltare: extinderea pe un alt continent. Compania
a deschis o sucursală în Bagdad (Irak), și are proiecte în derulare atât în Bagdad, cât și în Basra. În același an OCTAGON a achiziționat baza de aprovizionare cu
materiale de construcții Comat Electro, localizată în București.

2012 - 2013 OCTAGON a câștigat primul său contract de antrepriză generală pentru construcția Hermes Business Campus, corp B. Compania executase anterior
fundația clădirii în sistem top-down.

2013 - 2014 OCTAGON a livrat cu succes două proiecte majore din portofoliul său: Green Court Bucharest- clădirile A și B și Hermes Business Campus- clădirea B.

2014 - 2015 În 2014 OCTAGON a finalizat lucrările la unul dintre cele mai importante proiecte de infrastructură din România: Pasajul Subteran de la Piața Presei Libere. În prezent compania execută lucrări geotehnice și civile pentru corpurile C și A ale complexului Hermes Business Campus și pentru proiectul rezidențial One Herăstrău Park din București.

OCTAGON ASTAZI:

După 10 ani de realizări, provocări, obstacole și multă muncă, OCTAGON este unul dintre antreprenorii din România, recunoscuți pentru calitatea lucrărilor executate și capacitatea de a livra proiecte complexe, de mari dimensiuni. Echipa s-a dezvoltat și numără astăzi 204 angajați, numărul de mp construiți a crescut considerabil, iar valoarea proiectelor contractate în prima jumătate a anului depășește 35 mil. Euro. Avem planuri ambițioase pentru viitor și ne ghidăm în continuare după deviza cu care am pornit la drum: “The sky is the limit!”